پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151129
افزايش نگراني‌ها در خصوص آب آشاميدني يک شهر/ ابتلاي بيش از 400 نفر به بيماري/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي: آب استان سالم است
تاریخ انتشار : 1394/02/03 22:14:00
نمایش : 959
تعداد بيماران مبتلا به بيماري هاي گوارشي ناشي از باکتري شيگلا طي دو روز گذشته در استان چهارمحال و بختياري افزايش يافته است که اين بيماري قطعاً داراي منشأ مشترک در اين استان است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار طي سه روز اخير شيوع بيماري عجيبي با علايمي نظير دل درد، تهوع، اسهال خوني، اسهال آبکي و سردرد و منشأ ناشناخته در استان چهارمحال و بختياري به بستري شدن تعدادي از شهروندان اين استان شد که به دنبال آن موجي از نگراني در اين استان به وجود آمد.

 

اين اتفاق در حالي به وقوع پيوست که يک روز قبل از مراجعه بيماران به مراکز درماني، منابع خبري از جمله صدا و سيما از کدر شدن آب شهرستان کوهرنگ در اين استان خبر داده و اعلام کردند که به دليل کدورت بيش از حد مجاز، آب کوهرنگ بايد از مدار خارج شده و منابع آبي ديگري به اين مدار تزريق شود.
 
 
علائم آلودگي آب برخي از شهرستان‌هاي استان چهارمحال و بختياري در کنار مراجعه تعداد زيادي از مردم اين استان به مراکز درماني به ويژه اورژانس بيمارستان هاجر شهرکرد نگراني‌ها در خصوص آب اين استان را بيشتر کرد تا جايي که به گفته مسئولين استاني تا ظهر روز دوم ارديبهشت تعداد بيماران بستري شده در يکي از بيمارستان هاي مرکز شهر به حدود 100 نفر افزايش يافته است.
 
 
از طرف ديگر مرتضي هاشم‌زاده، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با اشاره به مراجعات هم‌زمان مردم به اورژانس با علائم گوارشي چون اسهال طي سه روز گذشته، با تاکيد بر اينکه در آب استان هيچ‌گونه آلودگي وجود ندارد، افزود: از آنجايي که آزمايش بر روي آب به صورت آني آلودگي را مشخص مي‌کند آب استان در چهارنقطه مورد آزمايش قرار گرفت و هيچ‌گونه مورد مشکوکي يافت نشد؛ بنابراين آب استان همانند گذشته سالم‌ترين آب کشور است.
 
اين در حالي است که تعدادي از بيماران مبتلا به اين بيماري که در بيمارستان بستري شده‌اند اظهار داشتند که پس از نوشيدن آب لوله کشي، علائم بيماري را مشاهده کرده و به بيمارستان مراجعه کرده اند.
 
 
يک کارشناس در حوزه آب و فاضلاب در اين راستا اظهار کرد: آزمايش آب اين استان به صورت هفتگي انجام مي‌شود که آخرين آزمايش قبل از شيوع اين بيماري در 26 فروردين سال جاري انجام شده است که اين آزمايش نشان از سالم بودن آب بوده است.
 
 
يکي از مسئولين بيمارستان نيز در حين رسيدگي به بيماران در اين خصوص گفت: نحوه شيوع اين بيماري و علائم آن که نشانه مشخص آن اسهال خوني است، نشان دهنده آلودگي آبي بوده که منجر به بيماري گوارشي شده است.
 
اين مسئول در ادامه گفت: تا کنون 300 نفر از مراجعين به صورت سرپايي درمان شده‌اند؛ اما بيش از 100 نفر از بيماران به رسيدگي بيشتري احتياج داشته و در بيمارستان بستري شده‌اند.
 
 
وي افزود: در اين شرايط مراجعات به بيمارستان‌ها بسيار زياد شده و بخش عفوني بيمارستان‌ها کاملا پر شده است؛ اين در حالي است که مسئولين اجازه عکس‌برداري و يا ورود خبرنگاران به بيمارستان را نمي‌دهند.
 
 
افزايش نگراني‌ها درباره آب آشاميدني استان ميان مردم کاملاً مشهود بوده، به طوري که مردم اين استان به طور خودجوش به سمت استفاده از آب‌هاي معدني روي آورده و براي مصارف ديگر از آب جوشانده شده استفاده مي‌کنند.
افزايش گرايش مردم به سمت مصرف آبهاي معدني باعث شده است که برخي از فروشندگان بازار سياه آب معدني در اين استان به راه انداخته و مردم را با مشکلات جديد مواجه کرده اند.
 
 
از طرف ديگر يکي از مسئولين دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد براي اثبات سالم بودن آب در يک برنامه تلويزيوني اقدام به نوشيدن آب لوله کشي کرده و فيلم خود را در رسانه‌ها منتشر کرد.
 
يک کارشناس تغذيه ضمن اذعان به اين موضوع که طي چند روز گذشته تعداد بيماران با مشکلات گوارشي افزايش يافته است، خاطرنشان کرد: مشاهده شده که افراد براي درمان اسهال سعي کرده اند با خوددرماني و مصرف دارو جلوي اسهال را بگيرند که توصيه مي شود به صورت جدي از اين اقدام پرهيز کنند زيرا در اين صورت شرايط بيماري بدتر مي‌شود.
 
وي در ادامه يادآور شد: متاسفانه در 2 مورد مشاهده شد که بيمار با مصرف دارو براي جلوگيري از اسهال به بيهوشي و تشنج رسيده است ولي خوشبختانه با رسيدگي به موقع وضعيت اين بيماران بهبود پيدا کرد.
 
 
با اين حال رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد بارها بر عدم آلودگي آب اين استان تأکيد کرده و گفته است: همه چيز تحت کنترل است و مردم گول شايعات و تبليغات راه افتاده در شبکه‌هاي اجتماعي را نخورند.
 
 
آنچه که مشخص است تعداد بيماران مبتلا به بيماري هاي گوارشي ناشي از باکتري شيگلا طي دو روز گذشته در استان چهارمحال و بختياري افزايش يافته است که اين بيماري قطعاً داراي منشأ مشترک در اين استان است.
اين موضوع اهميت اطلاع‌رساني شفاف از سوي مسئولين براي آگاهي مردم و مقابله با اين بيماري را بيشتر مطرح مي‌کند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html